KS Umeå Kyokushinkai

KS Umeå Kyokushinkai bildades 2008. Vi tränar klassisk Kyokushinkarate. Hos oss ska alla kunna trivas, träna och svettas tillsammans. Våra medlemmar ska också ha möjlighet att utvecklas i sin egen takt för att på så sätt nå de mål som man har satt upp för sig själv. Målen för de tränande kan vara väldigt olika från individ till individ. Vissa väljer att fokusera sig på tävling, andra väljer att försöka utveckla sig genom att ha nästa gradering som mål och andra vill bara träna för att det är roligt och för att hålla sig i form. Hos oss ska allt detta vara möjligt.

KS Umeå har varit framgångsrikt i tävlingssammanhang på både nationell och internationell nivå. Just är flera av klubbens barn- och ungdomar aktiva i tävlingar inom både kata och kumite i Sverige och utomlands.

Träningen är uppbyggd på de tre grundelement som ligger till grund för Kyokushinstilen:

Kihon: Grundtekniksträning. Här tränas slag, blockeringar, sparkar och olika slags ställningar. Ofta sker kihonträning genom förflyttning i olika ställningar kombinerat med hand- och fottekniker. Kihon kan också tränas tillsammans med en träningspartner.

IMG_8143

Kata: Förutbestämda rörelsemönster. Här tränas precision  och explosivitet. Kyokushinkai innehåller ca 30 olika kator. Allt eftersom blir katorna allt mer avancerade. Kata är en av våra tävlingsdiscipliner.

Kumite: Fighting. Inom Kyokushinkai så tränas en fullkontaktsvariant av fighting. Kyokushinstilen är känd för sin fighting. Kumite är också en av våra tävlingsdiscipliner.